Publireportages


Premies voor superisolerende beglazing

AGC Glass


Het energieverbruik van een woning kan aanzienlijk verminderd worden door te investeren in beter isolatiemateriaal zoals superisolerende beglazing. De overheid is er zich duidelijk van bewust en heeft premies uitgewerkt om energiebesparende investeringen aan te moedigen.


Lees meer

Waarom bij renovatie opnieuw kiezen voor stookolie?

Informazout


Als je mazoutinstallatie aan vernieuwing toe is, of wanneer je een bestaande woning hebt gekocht met een verouderde installatie, kom je voor de keuze te staan: opnieuw voor stookolie gaan of kiezen voor een andere verwarmingstechniek? We helpen je graag bij het maken van een juiste en gefundeerde keuze.


Lees meer

Asbest, ook in uw renovatieproject?

OVAM


In een woning ouder dan 2001 bedraagt de kans om asbest aan te treffen vaak meer dan 90%. Naarmate asbesttoepassingen verouderen kunnen asbestvezels vrijkomen. Om Vlaanderen tegen uiterlijk 2040 asbestveilig te maken, maakte de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) daarom het Actieplan Asbestafbouw op in opdracht van de Vlaamse Regering. Op 20 maart keurde het Vlaams Parlement de bijhorende decreetsbepalingen goed. De OVAM lanceert daarnaast de brede campagne “Samen verslaan we het asbestbeest”.


Lees meer

Renoveren? Pak het slim aan met Recticel Insulation

Recticel Insulation


Renoveren is een goed idee. Maar als u het maximum uit uw investering wilt halen, is het belangrijk dat u de juiste keuzes maakt en toekomstgericht denkt. Met Recticel Insulation kiest u voor een ervaren partner en innovatieve isolatieoplossingen.


Lees meer

Nieuwe ramen en deuren kiezen voor je renovatie doe je zo

Reynaers Aluminium


Bij nieuwe ramen en deuren kijken we vooral naar energie-efficiëntie. Maar hoe kies je de perfecte aluminium ramen en deuren voor je renovatie uit het enorme aanbod aan mogelijkheden? Reynaers Aluminium komt met een oplossing.


Lees meer

Nieuwe slooppremie van 7500 euro in Vlaanderen

Vlaams Energieagentschap


De nieuwe sloop- en heropbouwpremie kan worden aangevraagd via de webapplicatie van het Vlaams Energieagentschap (VEA). Het gaat om een eenmalige premie van 7500 euro, voor wie geen aanspraak kan maken op het gunstige btw-tarief van 6 procent zoals in 13 Vlaamse steden het geval is.


Lees meer

VOLA: Pioniersdesign uit 1968

VOLA


In de loop der jaren realiseerde Frederik De Smet een demowoning tussen zijn ouderlijke huis en een appartementsgebouw. Het werd een laboratorium waar hij experimenteerde met nieuwe producten, technieken en ideeën.


Lees meer

Grondig gerenoveerde rijwoning in Oostende

Wienerberger


“Klassieke gevel met een twist.” Deze rijwoning net buiten het Oostendse stadscentrum was toe aan een grondige renovatie en visuele update... De binnenzijde werd volledig gestript en opengetrokken, de buitenste schil werd eveneens afgebroken.


Lees meer