Renovatie van een ééngezinswoning


fotograaf: Dieter Van Caneghem

Dit project zal wegens omstandigheden niet deelnemen aan de Renovatiedag 2019.

9810 Nazareth, Oost-Vlaanderen

De opdrachtgevers wilden een hedendaagse en praktische eengezinswoning met veel gelijkvloerse ruimte. De bestaande aanbouwen moeten wijken. Naast en achter het vrijgekomen hoofdgebouw werd één introvert functioneel volume toegevoegd: een houtskelet met inkom, berging, badkamer en slaapkamer.

Onder 4 stevige houten draagbalken wordt een transparante ruimte gecreëerd als verbinding tussen de ‘black box’ en het hoofdgebouw. Dit is dé open leefplek voor de keuken waar interieur en exterieur naadloos in elkaar overgaan. Het contrast tussen oud/nieuw en binnen/buiten maakt van deze totaalrenovatie een bijzonder geslaagde transformatie.

Type
Halfopen woning
Bouwjaar
1952
Renovatiejaar
2017
Energetische ingrepen
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Opvang met hergebruik van hemelwater
Bouweigenschappen
Uitbreiding in houtskeletbouw

Over de architect

ZOOM architecten (Ledeberg)
Architect Michaël Callant
Architect Jo Vinken
Architect Bas Meulman

G 0499 75 63 37
info@zoom-architecten.be


OV20