Huis met blik op vandaag en morgen


fotograaf: Luc Roymans

9830 Sint-Martens-Latem, Oost-Vlaanderen

Zoals veel woningen uit de jaren 60 ontbrak het ook hier aan een efficiƫnt en uitdagend ruimtegebruik.

Nu werd er gekozen voor een flexibel grondplan waarin de bewoner, afhankelijk van de noden, levenslang kan wonen.
De zeer grote en donkere traphal werd, door middel van een kernmeubel met kasten, onderdeel van de leeffuncties en verbindt deze waardoor een dynamisch en licht geheel ontstaat.
De relatie met de tuin werd versterkt door de gekozen materialen en zichtlijnen.

Bij deze grondige renovatie werd rekening gehouden met duurzame & flexibele technieken zodat niet enkel de ruimtes, maar ook de technieken in de toekomst aanpasbaar zijn

Type
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1967
Renovatiejaar
2017
Energetische ingrepen
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Plaatsing van een zonneboiler
Plaatsing fotovoltaïsche zonnepanelen
Opvang met hergebruik van hemelwater
Bouweigenschappen
Bio-ecologisch concept
Levenslang wonen

Over de architect

studio HAAN (Gent)
Interieurarchitect Natalie Allaert
Hannes Oppeel (Ho-architectuur)

T 0494 03 50 51
natalie@studiohaan.be
www.studiohaan.be


OV22