De G-lab, een oefenplek in gastvrijheid


fotograaf: Luc Roymans

8310 Brugge, West-Vlaanderen

De woning is in 2018 verbouwd tot een gastvrije plek voor ons gezin en voor vele bezoekers. Het huis is dankzij buitenkamers naar buiten opengeklapt. De grens tussen publiek en privé is een opwaaiend textiel die als scheiding, als verleiding en als uitnodiging kan functioneren. De binnenruimtes kregen allemaal een eigen, uitgesproken sfeer. Sinds de start van de G-LAB is er een eb en vloed geweest van een achthondertal mensen: een filmavond, brainstorms, lezingen, fundraising, tai-chi, rituelen, workshops, een muziekavond, tentoonstelling, een buurtfeest, een theeceremonie, pétanque,… zolang het wezen maar verbinding is.

Type
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1970
Renovatiejaar
2018
Energetische ingrepen
Na-isoleren langs de binnenzijde van de buitenmuur
Opvang met hergebruik van hemelwater
Bouweigenschappen
Uitbreiding in houtskeletbouw
Uitbreiding in massiefbouw
sociaal-ecologisch concept

Over de architect

tc plus (Brugge)
Interieurarchitect Tom Callebaut

G 0475 92 63 45
tom@tc-plus.be
www.tc-plus.be


WV04