Compacte lichtrijke stadswoning


fotograaf: Architectenburo Van Holle

9000 Gent, Oost-Vlaanderen

Betreft de renovatie van een uitgeleefde rijwoning, dewelke onderdeel uitmaakt van een typerende eenheidsbebouwing, gesitueerd in de wijk Ekkergem.

De onderkomen aanbouwen werden herbouwd tot een hedendaagse leefkeuken die de schakel vormt tussen leefruimtes en stadstuin.

Centraal in de woning werd een vide ontworpen die de aanpalende woonfuncties permanent voorziet van een lichtrijke en ruimtelijke beleving.

De nieuwe dakkapel in het achterdakvlak, en de houten bekleding van de achtergevels bezorgen de woning een eigentijds en fris elan.

De woning werd uitgerust volgens actuele energetisch normen en comfortvraag.

Type
Rijwoning
Bouwjaar
1918
Renovatiejaar
2018
Energetische ingrepen
Na-isoleren langs de binnenzijde van de buitenmuur
Na-isoleren langs de buitenzijde van de buitenmuur
Plaatsing van een groendak
Bouweigenschappen
Uitbreiding in houtskeletbouw

Over de architect

Architectenburo Van Holle (Gent)
Architect Stijn Van Holle

G 0497 85 86 38
info@burovanholle.be
www.burovanholle.be


OV04