De


fotograaf: Dirk Demasure

8560 Wevelgem, West-Vlaanderen

Door inplanting en een aanbouw achteraan tegen de scheidingslijn, keerde de halfopen woning zich volledig de rug toe naar het zuiden. Een veranda was het oude antwoord op dit vraagstuk, wat de woonkwaliteit niet ten goede kwam. De bouwheer wilde ook zijn acupunctuurpraktijk volledig scheiden van de private delen, wat nu niet het geval was. Naast het bouwen van 2 praktijkruimtes met aparte inkom gebeurde er achteraan (zuidoost) een uitbreiding op de meest strategische plaats. Hierdoor werd de nieuwe leefkeuken volledig opengesteld naar de zon en werd het contact met de tuin geoptimaliseerd. Zo ontstond ook een leuk ingesloten buitenterras.

Type
Halfopen woning
Bouwjaar
+/- 1965
Renovatiejaar
2016
Energetische ingrepen
Na-isoleren langs de buitenzijde van de buitenmuur
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Opvang met hergebruik van hemelwater
Bouweigenschappen
Uitbreiding in houtskeletbouw
Uitbreiding in massiefbouw
Ingrijpende energetische renovatie (E-peil 90)

Over de architect

Buro A&S Demasure Dirk bvba (Wervik)
Architect Dirk Demasure

T 057 20 26 66
G 0475 55 99 18
info@dirkdemasure.be


WV11