Kangoeroewoning in Deerlijk


8540 Deerlijk, West-Vlaanderen

De woning was een klassieke halfopen bebouwing. Deze woning moest opgevat worden als een kangoeroewoning. Het gelijkvloers werd onderscheiden van het 1° en 2 ° verdiep als 2 volwaardige appartementen - woningen. Deze zijn perfect in verbinding met elkaar. Opmerkelijk in deze verbouwing is het vakhouten gebinte op het gelijkvloers - in combinatie met een grote glaspartij met zicht op de tuin, waardoor dit appartement heel ruim aanvoelt. Op de eerste verdieping werden keuken,bad -en slaapkamer voorzien voor het 2° appartement. Dit met uitzicht op een aangenaam terras met groendak. Op zolder huist een leuke living, die heel ruim aanvoelt.

Type
Halfopen woning
Bouwjaar
1950
Renovatiejaar
2017
Energetische ingrepen
Na-isoleren langs de binnenzijde van de buitenmuur
Na-isoleren langs de buitenzijde van de buitenmuur
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Plaatsing fotovoltaïsche zonnepanelen
Plaatsing van een groendak
Opvang met hergebruik van hemelwater
Bouweigenschappen
Uitbreiding in houtskeletbouw
Gefaseerde renovatie
Cohousing
Kangoeroewoning

Over de architect

studio benoit (Deerlijk)
Interieurarchitect Willem Benoit

T 0491 10 50 02
willem@benoitinterieur.be
www.benoitinterieur.be


WV09