Licht & littekens


fotograaf: David de Bruijn

2140 Borgerhout, Antwerpen

De missie van deze renovatie was duidelijk. Een krot met bijzondere lichtinval diende te worden getransformeerd tot een plek om ons eigen gezin te huisvesten in de stad. De briefing aan onszelf was summier. We wilden de eigenheid en intrinsieke schoonheid van de woning behouden, maar tegelijk ook meer persoonlijkheid, ruimtelijkheid en een goede energiehuishouding waar maken. We wilden tot de essentie van dit huis komen. De trap werd verplaatst en de achtergevel volledig vervangen. Op het dak werd een serre toegevoegd. De "littekens" van onze ingrepen werden niet weggevaagd. Ze voegen een nieuw hoofdstuk toe aan de levensloop van het huis.

Type
Rijwoning
Bouwjaar
1910
Renovatiejaar
2018
Energetische ingrepen
Na-isoleren langs de buitenzijde van de buitenmuur
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Plaatsing van een warmtepompboiler
Plaatsing van een groendak
Opvang met hergebruik van hemelwater
Aandacht voor waterinfiltratie
Bouweigenschappen
Uitbreiding in houtskeletbouw
Ingrijpende energetische renovatie (E-peil 90)
Gevelafwerking zonder spouw (ETICS)
  Project op afspraak via uurrooster.Hierna zie je de adresgegevens.
Annuleren is mogelijk via jouw account.

Over de architect

ontwerpatelier chambrang. (Borgerhout)
Architect Gwenn Van Laer
Ingenieur-Architect Rob Wiehink (ontwerpatelier chambrang.)

info@chambrang.eu
www.chambrang.eu


AN05