Renovatie & uitbreiding van een herenwoning


fotograaf: LSDArchitecten bvba

2220 Heist-op-den-Berg, Antwerpen

De bestaande herenwoning werd gerenoveerd tot 5 moderne appartementen. De binnenzijde werd volledig gestript en omgevormd tot hedendaagse ruimtes cfr. de huidige EPB-wetgeving,met behoud van authentieke accenten: oude spanten, zichtmetselwerkmuren, houten ramen met nieuwe beglazing, gerestaureerde voorgevel,... Achteraan en t.h.v. de doorrit naar de parking werd een uitbreiding verwezenlijkt. Er werd gebruik gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen. De gevels werden uitgevoerd met een combinatie van zwarte gevelsteen en witte gevelbepleistering. De bestaande belijning uit de neoclassicistische voorgevel werd verdergezet in de nieuwbouw.

Type
Appartement
Bouwjaar
ca. 1850
Renovatiejaar
2018-2019
Energetische ingrepen
Na-isoleren langs de binnenzijde van de buitenmuur
Na-isoleren langs de buitenzijde van de buitenmuur
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Opvang met hergebruik van hemelwater
Bouweigenschappen
Uitbreiding in staalbouw
Gefaseerde renovatie
Gevelafwerking zonder spouw (ETICS)
beschermd dorpsgezicht
Hierna zie je de adresgegevens.
Annuleren is mogelijk via jouw account.

Over de architect

LSDArchitecten bvba (Keerbergen)
Architect Steven Dalle

G 0474 69 24 30
Info@lsdarchitecten.be
www.lsdarchitecten.be


AN07