Standaard huisje wordt speelse woning


9270 Kalken, Oost-Vlaanderen

Hier slagen we erin om de sobere hoofdbouw in zijn pure eenvoud toch mooi te maken, door enkele geselecteerde openingen in of op het volume te plaatsen. De sleutel van dit ontwerp ligt in het max. benutten van de mooie breedte v/h perceel. Dus maakten we de nieuwe woonsokkel zo breed mogelijk, en bouwden we de rechterzijtuin zelfs dicht tot tegen de aanpalende buur. De kern behoudt de technische (berging)ruimtes, waarrond een krans van verschillende woonruimtes gelegd wordt: variƫrende plekgevoelens in een volledig open ruimtelijkheid! Een nieuwe dakkapel zorgt voor het speels karakter van de voorgevel en brengt licht tot op het gelijkvloers!

Type
Vrijstaande woning
Renovatiejaar
2016
Energetische ingrepen
Na-isoleren bestaande spouwmuur
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Opvang met hergebruik van hemelwater
Bouweigenschappen
Uitbreiding in houtskeletbouw

Over de architect

Enplus Architecten (Gent)
Architect Nicolas Blondeel

T 09 224 15 23
nicolas@enplusarchitecten.be


OV17