Levenslang wonen in verbouwde loods


fotograaf: Jasper Van der Linden

9000 Gent, Oost-Vlaanderen

In de industriƫle loods achterin de tuin van een Art Nouveau bouw transformeren we het gelijkvloers tot een compacte woning met het doel op levenslang wonen.We hielden enkel de betonnen en gemetste structuur over als een robuuste basis,waardoor we veel glas konden plaatsen met zicht op de weelderige tuin.De overbezonning wordt getemperd door een grote overluifeling dienstig als een overdekt terras:een leuke buitenkamer!De uitwerking in cortenstaal is een knipoog naar de industriƫle look van het bestaande. De houten ramen en de zandkleurige polierbeton zorgen voor een warm karakter!Dit project is perfect combineerbaar met project OV02 en OV17.

Type
Halfopen woning
Renovatiejaar
2017
Energetische ingrepen
Na-isoleren langs de binnenzijde van de buitenmuur
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Opvang met hergebruik van hemelwater
Bouweigenschappen
Levenslang wonen
Hierna zie je de adresgegevens.
Annuleren is mogelijk via jouw account.

Over de architect

Enplus Architecten (Gent)
Architect Nicolas Blondeel

T 09 224 15 23
nicolas@enplusarchitecten.be


OV03