Renovatie van een horecazaak


fotograaf: Martin Kesteleyn

8000 Brugge, West-Vlaanderen

Dit straatbeeldbepalend project op het Beursplein te Brugge werd grondig gerenoveerd. Het voormalige café werd volledig gestript, inclusief het dak. In de renovatie werd het pand ingedeeld in 3 verdiepingen, een café met nevenmogelijkheden: een bar op het gelijkvloerse, een eetruimte met keuken op de eerste verdieping en een vergaderzaal op het derde verdiep. De sfeer werd bepaald door het gebouw zelf. De muren ademen geschiedenis, de ruwe stenen vertellen een eigen verhaal. De gekozen materialen passen perfect in het kader, zo ook het logo, het meubilair, de website. "Authenticiteit" was de rode draad doorheen het ontwerp.

Type
Rijwoning
Bouwjaar
1842
Renovatiejaar
2017
Energetische ingrepen
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Opvang met hergebruik van hemelwater
Bouweigenschappen
Historisch monument

Over de architect

Architect Lescrauwaet (Brugge)
Architect Stefan Lescrauwaet

G 0474 48 75 43
stefan.lescrauwaet@gmail.com


WV01