Renovatie van een gekoppelde burgerwoning


fotograaf: (foto 1 - 2 -3) Jurgen Doom voor Biwood interieur

2018 Antwerpen, Antwerpen

De renovatie gebeurde met grondige inachtneming van de erfgoedwaarde en behoud van de originele materialen en ornamenten. De eerder donkere en zwaar beladen bel-etagewoning werd volledig opgefrist door een hedendaagse en lichte invulling die de authentieke elementen opnieuw accentueert. De structurele ingrepen werden beperkt en hadden als doel de doorzichten en de lichtinval te optimaliseren. Zo werd de gelijkvloerse achtergevel opengewerkt, werden wanden en vloeren slim maar secuur weggehaald om interne connecties te leggen en werd de lichtstraat binnen verder doorgetrokken om daglicht toe te laten tot diep in de kern van de woning.

Type
Rijwoning
Bouwjaar
1910
Renovatiejaar
2018
Energetische ingrepen
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Opvang met hergebruik van hemelwater
Bouweigenschappen
Volledige renovatie van een gekoppeld burgerhuis, vastgesteld als bouwkundig erfgoed
  Project op afspraak via uurrooster.Hierna zie je de adresgegevens.
Annuleren is mogelijk via jouw account.

Over de architect

stam architecten | A-dres Architecten cvba (Borgerhout)
Architect Julie Delanoye
Architect Karolien Van Put

T 032 23 49 63
info@stam.be


AN02