Verbouwing woning met praktijkruimte


fotograaf: Philippe Van Gelooven

3583 Beringen (Paal), Limburg

Dit bestaande gebouw met tandartspraktijk en wonen op verdieping werd omgevormd tot een ruimtelijk en gelaagd geheel. De wens om een tuincontact bij het woongedeelte te plaatsen is vertaald in een herorganisatie van de functies over de verschillende niveaus. Tussen het hoofdgebouw en de aanpalende buur is een terugliggend, beglaasd schakelelement geplaatst, wat duidt op een ondergeschikt karakter, alsook een contrast tussen oud en nieuw. De leefkeuken op het gelijkvloers is in relatie gebracht met de zitruimte op de verdieping via een open trap met tussenliggend bureau in het schakelvolume. Een vide zorgt voor de ruimtelijke verbinding.

Type
Halfopen woning
Renovatiejaar
2018
Energetische ingrepen
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Plaatsing van een groendak
Opvang met hergebruik van hemelwater
Aandacht voor waterinfiltratie
Bouweigenschappen
Uitbreiding in massiefbouw
Ingrijpende energetische renovatie (E-peil 90)
Hierna zie je de adresgegevens.
Annuleren is mogelijk via jouw account.

Over de architect

Egide Meertens Plus Architecten (Riemst)
Architect Egide Meertens

T 012 45 30 70
G 0475 70 65 37
info@egidemeertens.be
www.egidemeertens.be


LI04