Warmte en gezelligheid troef


fotograaf: Nele Wenes

8520 Kuurne, West-Vlaanderen

De woning had vooral behoefte aan meer natuurlijke daglichtinval en een betere relatie met de tuin. Eens ontdaan van alle aanbouwen werd de woning achteraan uitgebreid. Door de uitbreiding breder te maken dan het hoofdgebouw ontstonden nieuwe doorzichten en konden we de keuken en eetruimte aan de tuinzijde inplanten. In het interieur speelt het kastenvolume een belangrijk rol: ze scheidt de functionele ruimtes van de leefruimtes en zorgt voor een verbinding tussen de zithoek en de keuken. Natuurlijke materialen, een sfeervolle woonbeleving en gezelligheid stonden voorop.

Type
Halfopen woning
Bouwjaar
1951
Renovatiejaar
2018
Energetische ingrepen
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Plaatsing van een zonneboiler
Opvang met hergebruik van hemelwater
Bouweigenschappen
Uitbreiding in houtskeletbouw
Gefaseerde renovatie

Over de architect

Architectenbureau Nele Wenes bvba (Wevelgem)
Architect Nele Wenes
Interieurarchitect David Adam (Atelier Adam)

G 0486 57 71 87
info@nelewenes.be
www.nelewenes.be


WV08