Villa in een nieuwe jas


9051 Sint-Denijs-Westrem, Oost-Vlaanderen

Verbouwing van een klassieke villa uit de jaren 60 met tuin. Een niet geïsoleerd gebouw met oude technieken en binnenin een opeenstapeling van ruimtes met bloemetjesbehang.
Het huis is gestript tot op de ruwbouw, uitgebreid en opnieuw aangekleed met een mantel van keramische pannen. Het nieuw volume is een buffer tussen de omgeving en de oude villa, en zorgt met zijn hoge plafonds voor de nodige zuurstof en mooie doorzichten. De witte gevelsteen is ook binnen gebruikt. De grenzen tussen binnen en buiten vervagen. De uitbreiding is in houtskelet, goed geïsoleerd en luchtdicht, ter aanvulling op de massa van het metselwerk van het bestaande.

Type
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1964
Renovatiejaar
2016
Energetische ingrepen
Na-isoleren langs de buitenzijde van de buitenmuur
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Plaatsing fotovoltaïsche zonnepanelen
Geïntegreerde laadpaal voor elektrische wagen
Opvang met hergebruik van hemelwater
Bouweigenschappen
Uitbreiding in houtskeletbouw
Ingrijpende energetische renovatie (E-peil 90)
simulatie alsof nieuwbouw geeft E52 en K37
  Project op afspraak via uurrooster.Hierna zie je de adresgegevens.
Annuleren is mogelijk via jouw account.

Over de architect

z-architecten (Gent)
Architect Jurgen Van den Abbeele
Architect Johan Vanhauwere

G 0496 10 78 11
jurgen@z-architecten.be
www.z-architecten.be/


OV12