Wolters


fotograaf: Lisa Van Damme en Johnny Umans

9040 Sint-Amandsberg, Oost-Vlaanderen

Een huizenhoog raam in de voorgevel toont de woonkamer op de verdieping. De Art Deco details in het voetstuk van de gevel, vormen een geheel met de nieuwe ranke raampartij en het kloeke balkon. Het oude grondplan is gerespecteerd, met zijn gestapelde rechthoekige kamers van gelijkaardige groottes, maar inrichtingen en functies werden uitgewisseld. De leefruimtes liggen op de verdiepingen, waar er meer zon en uitzicht is. De slaapkamers verhuisden naar het gelijkvloers, in koelte en privacy. De traphal ligt nu in de woonruimte en de vernieuwde open trap slingert langs het salon tot aan het dakterras.

Type
Rijwoning
Bouwjaar
1936
Renovatiejaar
2016-2017
Energetische ingrepen
Na-isoleren langs de binnenzijde van de buitenmuur

Over de architect

Tim Peeters Architecten BV-BVBA (Gent)
Ingenieur-Architect Tim Peeters

T 09 256 10 57
mail@timpeeters.eu


OV07