Hoekwoning met kantoorruimte


fotograaf: Dennis De Smet (ext) Yannick Milpas (int)

2018 Antwerpen, Antwerpen

Een bouwvallig hoekpand wordt omgetoverd tot een compacte, stedelijke woontoren met kantoorruimte. Een hernieuwd, hedendaags hoekaccent markeert de hoek van 2 drukke straten in het stadscentrum. De scherpe punt van het bouwblok biedt, ondanks een beperkte oppervlakte van slechts 48m², vele kwaliteiten. De klassieke stapeling van woonfuncties wordt omgedraaid om de leefruimtes in relatie te brengen tot de hoger gelegen buitenruimtes (dakterras en daktuin) en uitzicht te bieden op de stedelijke flux en de weelderige kruinen van de platanen in de straat.

Type
hoekwoning
Energetische ingrepen
Na-isoleren langs de buitenzijde van de buitenmuur
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Bouweigenschappen
Gevelafwerking zonder spouw (ETICS)

Over de architect

Vermeiren - De Coster architecten (Antwerpen)
Lieve Vermeiren

T 03 239 10 18
lieve@vdca.be
www.vdca.be


AN01