Totaalrenovatie van een statige villa


fotograaf: F.C. Lama / foto & creatiestal

9840 De Pinte, Oost-Vlaanderen

Deze rustig gelegen statige villa uit 1932 werd volledig gestript en gerenoveerd binnen het oorspronkelijke bouwvolume en met respect voor de authenticiteit van het pand.
Aan de tuinzijde werd een typische aanbouw omgevormd tot een ruime keuken, halfopen met de leefruimte. De relatie tussen de verschillende ruimtes en de tuin werd hierdoor versterkt. De woning krijgt veel licht en een open zicht, terwijl het karakter van de hoofdwoning, met relatief kleine ramen, behouden blijft.
De villa werd aangepast aan de huidige comforteisen en energetisch in orde gesteld, klaar voor een nieuwe toekomst.

Type
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1932
Renovatiejaar
2017-2018
Energetische ingrepen
Na-isoleren langs de buitenzijde van de buitenmuur
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Opvang met hergebruik van hemelwater

Over de architect

Architectenbureau Deboosere-Verschueren (Sint Martens Latem)
Architect Didier Deboosere
Architect Wim Verschueren

T 09 281 16 20
info@deboosere-verschueren.be
www.deboosere-verschueren.be


OV23