Wonen & werken aan de toekomst


fotograaf: Robin Stevens

3510 Hasselt (Spalbeek), Limburg

De oorspronkelijke woning met kapperszaak en tankstation werd gerenoveerd en uitgebreid tot 2 appartementen en 2 kantoren. Het ontwerpend architectenbureau is ondertussen zelf gevestigd in het kantoor op het gelijkvloers. De uitbreiding werd uitgevoerd in CLT voor de ruwbouw. Deze uitvoeringsfase nam hierdoor slechts 3 dagen in beslag. De buitengevels werden bekleed met zwarte aluminium en witte glazen panelen, alsook een grijze gevelsteen, waardoor het geheel een strakke en moderne uitstraling heeft. Het gebouw geeft een interessante insteek in het debat omtrent de combinatie van wonen en werken langs de drukke Vlaamse steenweg.

Type
Vrijstaande woning
Bouwjaar
1960
Renovatiejaar
2016-2018
Energetische ingrepen
Na-isoleren langs de buitenzijde van de buitenmuur
Plaatsing van een ventilatiesysteem
Plaatsing van een warmtepomp
Plaatsing fotovoltaïsche zonnepanelen
Plaatsing van een groendak
Opvang met hergebruik van hemelwater
Aandacht voor waterinfiltratie
Bouweigenschappen
Ingrijpende energetische renovatie (E-peil 90)
Uitbreiding in houtmassiefbouw (CLT)

Over de architect

AVENIRarchitecten (Hasselt)
Ingenieur-Architect Maryse Vermeiren

T 013 55 11 44
G 0475 29 96 34
info@avenirarchitecten.be
www.avenirarchitecten.be


LI02